Kategorier /Teknik / Lathund fjärrstyrning genom funktionen Snabbhjälp i Windows 10
Se maskinöversättning på 

Lathund fjärrstyrning genom funktionen Snabbhjälp i Windows 10

Denna metod för fjärrstyrning av annan dator kräver att båda datorerna använder operativsystemet Windows 10, samt att man antingen har ett arbetskonto kopplat i Windows 10 (detta ska vara aktivt inom kommunen) eller Microsoftkonto.


1. Detta moment utförs både på den dator som utför fjärrstyrning och datorn som skall bli fjärrstyrd. Klicka på start-menyn och skriv ”snabbhjälp”, klicka på nedanstående ikon i start-menyn för att starta Snabbhjälp.

Word import image


2. På datorn som fjärrstyrning utförs från, klicka på ”Hjälp någon annan”, när detta är gjort visas en ruta med en kod som är giltig i 10 minuter. Meddela denna säkerhetskod till personen vid datorn som skall fjärrstyras.

Word import image


3. På datorn som blir fjärrstyrd, fyll i säkerhetskoden som meddelats från personen vid den fjärrstyrande datorn (i det här exemplet 731207) och klicka på ”Dela skärm”.

Word import image


4. På datorn som fjärrstyr anger man om man i sessionen vill kunna ta kontroll över muspekare och tangentbord i sessionen, eller bara kunna visa skärmen. Välj önskat läge och klicka på ”Fortsätt”.

Word import image


5. På datorn som blir fjärrstyrd måste man ge anslutande användare tillåtelse att fjärrstyra enligt nedan, läs igenom och klicka ”Tillåt” enligt nedan. OM användaren som blir fjärrstyrd är administratörsbehörig på sin dator (normalt är man inte det) syns den nedre rutan som frågar om man vill tillåta den som fjärrstyr att kunna starta applikationer med förhöjda behörigheter och att själv kunna godkänna dessa åtgärder i sessionen. För att tillåta detta, klicka ”Ja” i rutan. Om man istället väljer ”Nej”, kommer frågan om att utföra åtgärder med förhöjda behörigheter endast att vara synlig på den fjärrstyrda datorns skärm.

Word import image

Word import image


6. En ruta längst upp på skärmen indikerar att fjärrstyrning nu är aktiv. Båda parter kan när som helst välja att avsluta fjärrstyrningssessionen genom att klicka på krysset.

Word import image

Word import image


759Visningar
5
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?