Se maskinöversättning på 

Teams - Funktioner

Teams har flera olika vyer som man kommer åt både på webben och i Teams-appen (på datorn och på mobilen).


1. I Aktivitets-vyn samlas dina personliga notiser. Har någon nämnt dig i ett team som du är medlem i, skickat ett chatt-meddelande till dig och så vidare. En röd notisbricka syns här med en siffra i som visar hur många nya notiser du fått. Inne i Aktivitetsvyn kan du klicka på notisen för att komma direkt till meddelandet.

Även Planner-aktiviteter som du blivit tilldelad lägger sig som en notis här.

2. Chatta med en eller flera personer. Chatten sparas och kommer ligga kvar närsta gång du vill chatta med samma person. Man kan chatta både inom och med personer utanför organisationen.

3. Teams-vyn. Här ligger alla de team som du är medlem i eller ägare av.

4. Uppgifter. Denna vyn fins bara för personer som arbetar inom utbildningsförvaltningen (samt elever i Uppsalas kommunala skolor).

5. I Kalender-vyn ser du din Outlook kalender. Man kan lägga in bokningar och bjuda in till möten här ifrån också.

6. Filer. Här ser du en samlad bild på senaste dokumenten du har arbetat med eller filer som blivit delade till dig. (Man ser bara dokument man har tillgång till).

7. Öppna upp fler appar inne i Teams. Du kan bland annat öppna en Planner-vy härifrån.

8. När du är inne i Teams webbapp så kan du ladda ner Teams-programmet och installera det på din dator. Använder man programmet som är installerat kan man till exempel få notis-brickor när någon skickat ett meddelande till dig (om programmet ligger i aktivitetsfältet). Och man kan också dela skärm i Teams-möten och chattar (det kan man inte göra i Teams för webben eller från mobil-app).

1111Visningar
3
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?